قَلیه ماهی
قلیه ماهی جز خوشمزه ترین غذای اصیل بوشهری محسوب میشه که پیشنهاد من اینه حتما امتحانش کنید و من قول میدم مشتری بشید
این میزان برای ۲ نفر هست:
مواد لازم:
ماهی ۵۰۰ گرم (سرخو ، شیر ،جش، هامور، سنگسر ، سکن)
گشنیز ریز خورد شده ۲۵۰ گرم
شنبلیله ریز خورد شده ۵۰ گرم
سیر ۵ حبه
تمر هندی ۲۵۰ گرم
پیاز متوسط یک عدد
زردچوبه یک قاشق مربا خوری (یک ق چ استاندارد)
آرد گندم ۲ قاشق سوپ خوری سر پر (دو ق غ استاندارد سر پر)
روغن
نمک
فلفل زیااااااااد.. هرچه زیادتر = خوشمزه تر
طرز تهیه:
پیاز رو تفت میدیم تا طلایی شه
فلفل ها رو آسیاب میکنیم
سیر ها رو پاک میکنیم و توی هاون میندازیم
سیر و نمک و فلفل و زردچوبه رو توی هاون خوب میکوبیم و به پیازداغ اضافه کرده و کمی تفت میدیم (خیلی حساسه و به سرعت میسوزه پس خیلی مراقب باشید) و سبزی رو اضافه میکنیم
وقتی سبزی خوب تفت داده شد؛ نصف لیوان (نصف پیمانه استاندارد) آب اضافه میکنیم و اجازه میدیم تا سبزی کمی پخته شه
ماهی رو نمک میزنیم و میذاریم طعم دار شه
تمر هندی رو با دو لیوان آب خیس میدیم. و آرد رو اضافه میکنیم
حالا از صافی ردش میکنیم
آب تمر صاف شده رو میریزیم توی دیگ
دو باره یک لیوان آب به تفاله تمر اضافه میکنیم و مجددا صافش میکنیم
و پس از صاف کردن، آب تمر رو به دیگ اضافه میکنیم
هیچ وقت نباید در قابلمه رو ببندیم، باید ی کوچولو باز باشه
ماهی ها رو میشوریم تا نمکش گرفته شه
صبر میکنیم تا آب قلیه به جوش بیاد و بعد ماهی ها رو اضافه میکنیم
همچنان در دیگ باید نیمه باز باقی بمونه
تا اینکه ماهی پخته شه (بسته به نوع ماهی فرق میکنه)
بعد زیرش رو کم میکنیم تا دم بکشه و جا بیافته
قلیه ماهی خیلی زود آماده میشه چون ماهی برای پخت نیاز به زمان زیادی نداره.
قلیه ماهی خوشمزگیش به تیز بودنشه…. پس تا میتونید فلفل بریزید.
اشتراك و دنبالك
ترک بک و لینک بک برای این مقاله وجود ندارد
ارسال یک نظر حذف پیام
آخــــرین مطـــالب
- میگو هواری ( میگو پلو جنوبی) خرداد ۲, ۱۳۹۷
- میگو سوخاری رژیمی مهر ۲۶, ۱۳۹۶
- لَلَک – گِمنه مهر ۲۶, ۱۳۹۶
- ماهی شکم پر مهر ۲۶, ۱۳۹۶
- قَلیه ماهی شهریور ۲۶, ۱۳۹۶
عالی